Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa Romeo 147 Q2

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Alfa Romeo 147 Q2

Здравейте колеги.. обмислям покупката на такава алфа.
    Страшно много ми харесват. Проблема: не намирам нито в mobile нито в cars-a. Виждам по София 2-3 такива се движат и до там . Ако има някой съфорумник който продава да пише в коментарите. Знам, че трудно се намират. Имам и още 1 въпрос. Каква е разликата между обикновенната, TI и q2 ?
    Може въпросите да са малко "малоумни", но все още съм сравнително новак при алфите .
    Поздрави.

Q2 основната разлика е блокажа на диференциала.
    Доста трудно се намират да се продават и най - верояно ще трябва да почакаш малко, ако няма сега на пазара. До преди някоя друга седмица имаше една да се продава във Варна, ама явно вече е купена.
    Алфа Brera 2.2 JTS 185 к.с. - новото бижу
    Алфа GT 1.9 JTD 16V 150 к.с - бившата красавица
    Алфа 147 1.9 JTD 8V 115 к.с. + чип ~140 коня под капака бивша красавица
    Алфа 145 1.9 JTD 8V 105 к.с - първата любов

Comment

Аз съм със TI версията,карам я вече около 100к,и ако сега си търсех фейслифт 147ца бих си взел стандартна версия. Тези са трудни за намиране и най-често ще ги намериш по автокъщите в съмнително състояние и завишена цена. Разликите срещу стандартна версия съм забелязал тези:
      Салонът може и да е красив,но не го намирам за удобен.На всеки завой се пързалям от седалката,но и аз съм си големичък .
      Oкачването определено е по-твърдо,но някак си не усещам колата по-стабилна.
      Другите са дребни козметични разлики в огледала,табелки,и лайсни на вратите,които не е за вярване как се драскат. Моята 147ца е напълно оригинална,модификации има само около двигателя и никъде другаде,всичко друго е заводско.
      Last edited by Black Power; d.m.y г., 17:21.

Comment

Първоначално публикувано от Black Power Покажи съобщение
        Аз съм със TI версията,карам я вече около 100к,и ако сега си търсех фейслифт 147ца бих си взел стандартна версия. Тези са трудни за намиране и най-често ще ги намериш по автокъщите в съмнително състояние и завишена цена. Разликите срещу стандартна версия съм забелязал тези:
        Салонът може и да е красив,но не го намирам за удобен.На всеки завой се пързалям от седалката,но и аз съм си големичък .
        Oкачването определено е по-твърдо,но някак си не усещам колата по-стабилна.
        Другите са дребни козметични разлики в огледала,табелки,и лайсни на вратите,които не е за вярване как се драскат. Моята 147ца е напълно оригинална,модификации има само около двигателя и никъде другаде,всичко друго е заводско.
        Ами то и аз съм си големичък.. иначе предишната ми 147-ца преди фейс беше със кожен салон.. бял. И като има по-голям завой, подпирах се на пасажера
        Мерси за инфото иначе

Comment

...
          Last edited by TheTorpedo; d.m.y г., 20:31.
          Alfa Romeo Brera 2.4JTD 260 whp

Alfa Romeo 147 Q2 1.9 JTDm 16V 273whp - EX

Comment

Карал съм поне 10 читави 147ци и разликата е само ,че нашите ти разбиват бъбреците.Не подвеждай човека.

Comment

...
              Last edited by TheTorpedo; d.m.y г., 20:31.

Comment

Говоря за стандартните,моята също има сложен Q2,това ми е втората кола с Q2 и раликата е малка.Колкото до окачването колкото и твърдо да го направят,предницата поднася,колата се люлее ,и задницата подскача.

Comment

...
                  Last edited by TheTorpedo; d.m.y г., 20:32.

Comment

Този който го е слагал ТУК всичко го познават,и за 100 000-110 000 не съм видял никаква разлика в стабилността на147цата,кара се по същият начин както стандартните. Няма никакви фрапиращи разлики.Преди да реши да купува да покара малко и сам ще се убеди.

Comment

...
                      Last edited by TheTorpedo; d.m.y г., 20:32.

Comment

Нищо не се разбрал,пиши едно лично на Радо да му обесниш ,че само в заводите могат да слагат диференциали и електроника и всички останали са неграмотни. Няма да споря повече.

Comment

Първоначално публикувано от TheTorpedo Покажи съобщение
                          За последен път ти казвам и приключвам темата, щото явно няма смисъл. Едно е да си забодеш диф-а, друго е да имаш и електроника, която да го управлява както трябва.
                          Сам по себе си диференциала не променя почти нищо, ако се ползва без нужната електроника, какъвто, до колкото разбирам, е твоят случай.
                          Реално при Ку2 няма нищо по електрониката по-различно от на стандартния диф.
                          Алфа във времето от производство на по-късните бройки въвеждат така нареченото "електронно Ку2", което е с по-различна логика на електрониката, но си остава със стандартен отворен диф. Но при механичните заключващи дифове, то няма разлика в "управлението им".
                          A20DTH ЖТД ама не баш
                          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от TheTorpedo Покажи съобщение
                            За последен път ти казвам и приключвам темата, щото явно няма смисъл. Едно е да си забодеш диф-а, друго е да имаш и електроника, която да го управлява както трябва.
                            Сам по себе си диференциала не променя почти нищо, ако се ползва без нужната електроника, какъвто, до колкото разбирам, е твоят случай.
                            Абсолютно невярно инфо колега. Явно някои те е налъгал и то здраво. Бо ти го е написал по-културно да се усетиш
                            Fiat Punto 1.4GT 1996
                            Hyundai Tucson 2.0 2007
                            Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                              Реално при Ку2 няма нищо по електрониката по-различно от на стандартния диф.
                              ......
                              Аз съм със стандартен диференциал. Къде ми е неговата електроника, че ми се губи?

Принципно това е горе-долу така – при Q2 предното предаване е допълнено с диференциал тип Тorsen с автоматичен механичен блокаж. Идеята е по този начин да бъдат постигнати по-добро сцепление, поведение в завой и в крайна сметка активна безопасност. Системата Q2 ползва способността на Torsen механизма да произведе блокиращ ефект от 25 процента при натоварване и 30 процента при рязко ускорение, грижейки се постоянно за предаването на по-голямата част от въртящия момент към колелото с по-добро сцепление с настилката в съответния момент.
                              Last edited by Alex_26; d.m.y г., 17:41.

Comment

Working...
                              X